Милена Грамова-Михайлова
Плевен
Милена Сашкова Грамова-Михайлова е родена в град Плевен през 1987г. Тя е преподавател по класическа китара в Национално училище по изкуствата “Панайот Пипков” – Плевен от 2015г. Завършва Нов Български Университет, специалности: “Музикално изпълнителство” с класическа китара и “Филмова и телевизионна режисура”. Посещава редица национални и международни събития в областта на класическата китара – семинари, конкурси, майсторски класове и фестивали сред които: “Алтамира” – фестивал на китарното изкуство в Гориция, Италия; Китарен фестивал в Синая, Румъния, Международен конкурс за класическа китара “Акад. Марин Големинов” – Кюстендил, Международен конкурс за китара и цигулка “Децата на Паганини” – Гоце Делчев, Китарен фестивал “Дунавски струни” – Силистра, Международен фестивал на китарата Плевен и други.
Тя е организатор на майсторски класове и обучителни академии на водещи преподаватели в областта на китарното изкуство, сред които: Герхард Райхенбах, Габриел Бианко, Жудикаел Пероа, Георги Василев, Росен Балкански, Стела Митева-Динкова и много други.
Милена Грамова-Михайлова е част от учредителния и организационен екип на Международен фестивал на китарата в град Плевен. Тя е и председател на Сдружение “Изкуството до мен” – Плевен. Реализира културни проекти. Има интереси в областта на фотографското изкуство, документалното кино и графичния дизайн.