Илин Папазян – NINIO
Сливен

Илин Папазян – Ниньо е роден 1999г. в гр. Сливен. Своите първи стъпки в музиката прави на 12 годишна възраст, когато започва да взима уроци по класическа китара при Найден Дойнов. Няколко години по-късно се увлича по поп и джаз пеенето, а не след дълго започва и да пише собствена музика и текстове. След като завършва на Езиковата гимназия в Сливен, продължава образованието си в Музикалната академия в Пловдив, където изучава Изпълнителско изкуство с класическа китара. През годините става носител на награди в областта на класическата китара, поп и джаз пеенето и композицията.

След телевизионния му дебют и финал в „Гласът на България” през 2020 година, той решава да направи своите първи стъпки като независим артист и да издава собствената си музика.

Дебютният си сингъл „Дай ми свобода” Илин представи в края на 2020 година под артистичния псевдоним – Ninio. Разказва, че това име е наистина близко до неговата същност и подхода му в творческия процес и именно затова го избира и за свое сценично.

 

Линкове:

https://linktr.ee/illninio

https://youtu.be/c7mfbZ5B3Yk

https://open.spotify.com/artist/1fOw1a80uIeBg1aguOueuP?si=pxpNLieUQc64OWm-rXCoeQ&nd=1