Антон Баранов
Русия

Като победител през 2013 г. в конкурса Guitar Foundation of America и повече от 20 други престижни конкурса по целия свят, руският китарист Антон Баранов се утвърждава като един от водещите китаристи днес.

Неговите изпълнения в редица изтъкнати зали като Карнеги хол в Ню Йорк, Мариински концертна зала в Санкт Петербург, зала Чайковски в Москва, зала Сентенарио в Пекин са описани от музикалните критици като „чиста магия“ (Cleveland Classical) и „успява да нарисува красиви звукови картини с богата дълбочина и цвят с китарата си.“ (Китарата). Освен концертната си дейност, Антон Баранов провежда майсторски класове в университета Макгил в Монреал, Южновиетнамската консерватория в град Хо Ши Мин, Естонската академия за музика и театър в Талин и други институции.

Записите на Баранов включват  албум за Naxos Classical и CD за Contrastes Records. Изданието на Naxos на Latin American Guitar Sonatas получи наградата на American Classical Records Guide като един от най-добрите албуми за 2014 г. Неговият албум Contrastes Records се състои от испанска музика за китара и е на пазара от август 2014 г. Последният запис „White Nights serenades“ е издаден през август 2019 г. от „Fleur de son classics“ и разпространен по целия свят от Naxos of America.

Антон Баранов е роден през 1984 г. и започва да свири на китара на десетгодишна възраст. Завършва музикалното си образование в най-старото и известно руско музикално училище, Държавната консерватория Римски-Корсаков в Санкт Петербург през 2010 г.

Г-н Баранов е артист на D’ Addario от 2013 г. и свири на китара Max Cuker.